Download hier mijn gratis eBook: Zó word ik Supersterk!

Fysieke veranderingen na je 40ste

Fysieke veranderingen na je 40ste

Vrouwen tussen 40 en 60 jaar, krijgen in meer of mindere mate te maken met een andere fase in hun leven en dat toont zich fysiek en emotioneel. Een groot deel van de Supersterk deelnemers zit radeloos voor me, met onbegrepen fysieke veranderingen na hun 40ste.

De Supersterk Missie: Sterker worden na je 40ste, zowel fysiek als mentaal

Het raakt me elke keer weer. Laatst nog, een vrouw die zich tijdens haar intakegesprek meteen kwetsbaar openstelt en me vertelt wat er allemaal in haar lichaam gebeurt… en niet gebeurt. Afvallen lukt niet terwijl ze elk dieet heeft uitgeprobeerd. Ze komt alleen maar aan. Huilend zegt ze: ‘Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen’.

De vrouw herinnert me aan mijn Supersterk missie; ik wil zoveel mogelijk mensen laten ervaren om zich zo sterk mogelijk te voelen, fysiek én mentaal. Zéker vrouwen.

Hormonale Veranderingen na 40: Het Proces van Fysieke Afbraak

Ja, ook na je 40ste. JUIST… na je 40ste. Ik leg deze vrouw uit dat je als vrouw na ongeveer je 40ste de fysieke afbraak ingaat, dat dat te maken heeft met een hormonaal proces. En als je daar geen regie op pakt of weet te pakken, dan blijft dat proces doorgaan. Vrouwen worden bijvoorbeeld steeds vermoeider, ervaren minder kracht en komen aan op vetmassa. Vanaf ongeveer je 40ste verlies je 1 kg vetvrije massa per jaar en die krijg je er gezellig bij op vetmassa. En vetmassa heeft veel meer ruimte op het lijf nodig, dus het lichaam verandert dan in omvang en contouren. Ik ontmoet veel vrouwen eind veertig die vol onbegrip naar hun lichaam kijken en zich afvragen: wat is hier gebeurd?

En dan nu het goede nieuws:
Op dit proces van afbraak… en aankomen op vetmassa, kun je regie pakken!!

Herken je je in dit verhaal of voel je dat jouw proces van afbraak is begonnen? Dan is het tijd voor jouw nieuwe leefstijl. Want er zijn dingen die je na je 40ste beter niet meer of minder kunt doen en sommige dingen juist wat meer.

Vijf tips voor dingen die je minder kunt doen na je 40ste


1. Eet zo min mogelijk gefabriceerde suikers zoals koekjes, snoep, gebak etc.

2. Beperk gluten, zoals brood, deeg en pastaproducten.

3. Stop met melk, nee… ook geen cappuccino meer. Dit is de zoetste vorm van zuivel en het meest belastend.

4. Beperk alcoholgebruik.

5. Verminder cafeïne houdende dranken zoals koffie en zeker geen energiedrankjes.

Vijf tips voor dingen die je meer kunt doen na je 40ste


1. Eet zoveel mogelijk vers, onbewerkt en zonder toevoegingen en eet vezelrijke voeding, het liefst biologisch (minder bestrijdingsmiddelen).

2.  Eet voldoende omega 3 zoals bijvoorbeeld noten, avocado, vette vis, olijfolie of/en neem visolie van hoogwaardige kwaliteit.

3. Doe aan krachttraining, om de afbraak van spieren tegen te gaan en zelfs spiermassa te kunnen opbouwen. Beweeg regelmatig, sport met plezier en ga lekker wandelen in de natuur.

4. Eet voldoende eiwit. Eiwitten zijn nodig voor de aanmaak van hormonen, vooral het belangrijke groeihormoon. Zeker in combinatie met krachttraining. Maar overdrijf niet, want een teveel aan eiwitten kan belastend zijn voor je nieren.

5. Drink 1,5 tot 2 liter zuiver water per dag. Zonder koolzuur en zonder smaakje.

Wees lief voor jezelf, lichamelijk en emotioneel

Na ongeveer je 40ste jaar gebeurt er veel met de vrouw op lichamelijk niveau. Ook is deze fase in het leven van de vrouw onlosmakelijk verbonden met haar innerlijke wereld. De vrouw maakt op lichamelijk vlak én op emotioneel vlak, flinke veranderingen door.

Voor nu hoop ik jou, lieve vrouw, inzicht gegeven te hebben in hoe je fysiek de regie kunt pakken in het proces van ouder worden. Mocht je meer willen weten of interesse hebben in een Supersterk programma waar we samen die regie kunnen pakken, dan kun je me mailen of appen.

Ik wens je een goede kwaliteit van leven.
Wees lief voor jezelf.

Scroll naar boven